Jämföra via låneförmedlare

Den enklaste vägen att gå för att jämföra blancolån är att gå via låneförmedlare. Man gör en vanlig låneansökan genom att uppge summa, amorteringstid och uppgifter om den egna ekonomin. Men istället för att en enda bank ska svara på denna låneansökan så är det ca 20 banker som ger låneförslag. Därmed kan man mycket snabbt och enkelt få ett stort antal förslag som kan ställas mot varandra.

Jämföra via låneförmedlare

Så gör du:

Det finns ett stort antal företag som jobbar med låneförmedling i Sverige. En rekommendation är att vända sig någon av de största och mest etablerade företagen. För kvalitén är mycket varierande mellan dem. Vissa jämför exempelvis bara 5-8 banker medan de stora jämför ca 20 banker.

Tre av de största och mest kända företagen är Zmarta, Lendo och Advisa.

Fyll i på hemsidan hur mycket du vill låna och under hur lång tid du vill betala tillbaka pengarna. Ange personuppgifter och bankuppgifter samt signera ansökan.

Denna ansökan skickas sedan via låneförmedlare ut till ca 20 banker som oftast inom en eller ett par timmar svarar på ansökan. Inom några timmar kommer därför alla låneförslag via låneförmedlaren till den person som gjort låneansökan.

Därefter kan man jämföra blancolånen och se vilket som anses vara bäst.

Fördelar med låneförmedlare

Fördelar med låneförmedlare

  • Gratis

Det är helt gratis att använda denna väg för att jämföra blancolån. Orsaken till det är att det är bankerna som betalar för att få vara med i dessa jämförelser.

  • Räntan

Räntan som ges är identisk med den ränta som bankerna hade gett om en enskild ansökan hade skickats in, dvs. om man inte gått via låneförmedlaren.

  • Snabbt

Det finns inget snabbare sätt att jämföra 20 banker än att gå via en låneförmedlare. Det är en arbetsinsats på maximalt fem minuter. Något som kan ställas mot att kontakta varje bank och genomföra en ansökan.

  • Kreditupplysning

När en låneansökan skickas till en låneförmedlare tar detta företag en kreditupplysning. Det är informationen från denna som bankerna får se. Därmed sker enbart en upplysning trots att 20 banker ger låneförslag. Att ha få kreditupplysningar är en fördel då detta kan vara en av faktorerna som spelar in om lånet beviljas eller inte.

Den som väljer att kontakta 20 banker själv kommer få hela 20 kreditupplysningar tagna på sig. Något som därmed kan påverka chansen att få lånet.