Jämföra samlingslån

Befinner man sig i en sits där man vill bli av med flera mindre lån och krediter så kan man göra detta genom att samla lån. Att samla lån innebär att en långivare tar över dina mindre lån, betalar av dessa och sedan har du endast ett stort lån att betala av som motsvarar värdet på de samlade lånen.

Det är väldigt förmånligt att baka ihop sina lån till ett stort. Det leder ofta till lägre ränta, kan höja kreditvärdigheten och gör det mer överskådligt för dig som låntagare. Vidare så behöver man också endast betala eventuella avgifter för ett enda lån vilket i det långa loppet kan spara in en ansenlig summa pengar.

Jämföra samlingslån

Jämför långivare för att hitta lägst ränta

För att samla lån till en så låg ränta som möjligt så vill man jämföra långivare för privatlån. Majoriteten av långivarna som erbjuder privatlån erbjuder också dig möjligheten till att samla lån.

För att hitta en långivare som passar dina förutsättningar bör du kolla närmare på följande:

  • Räntor och avgifter
  • Vilka grundkrav som ställs
  • Högsta lånebelopp
  • Löptid
  • Utbetalningstid
  • Eventuellt krav på medsökande

Används ovanstående punkter under jämförelsens gång kan man bilda sig en god uppfattning om vad långivarna har att erbjuda och därifrån filtrera bort de som inte passar ens egna förutsättningar. Om du använder dig av en låneförmedlare för att samla lån och mottager flera erbjudanden kan du använda detta för att förhandla till dig en lägre ränta.

Kom ihåg att endast låna så mycket som behövs för att baka ihop dina existerande lån och med en löptid som gör att du utan problem hinner återbetala lånet till fullo.

Höj din kreditvärdighet genom att baka ihop dina lån och krediter

En av de största fördelarna med att baka ihop aktiva smålån är att kreditvärdigheten ofta förbättras. Att ha flera aktiva lån är ofta något som drar ned ditt kreditbetyg. Men om du istället endast har ett aktivt lån till en lägre kostnad minskar dina skuldkostnader och efter en tid kan ditt kreditbetyg därför förbättras.

Samlingslån

Större överskådlighet

Alla har nog upplevt att det kan vara jobbigt att hålla koll på en större mängd fakturor som skall skötas varje månad. Även med autogiro så kan det vara skönt att dra ned på de fasta utgifterna så mycket som möjligt. Genom ett samlingslån behöver har man endast ett lån att hålla koll på och slipper stressen med att hålla koll så att alla lån betalas varje månad.

Större möjligheter till beviljat lån

Med en förbättrad kreditvärdighet tack vare att du bakat ihop dina lån har du en högre chans för beviljat lån när behovet väl uppstår. Långivarna ser också mer positivt på dig som låntagare då det endast finns ett aktivt lån. Att ha flera aktiva lån ser långivarna som en stor risk och är ofta negativt inställda till att då bevilja ytterligare ett lån med risken att återbetalningen av lånet inte kan skötas.

Avslutningsvis

Använd dig gärna av de råd vi kommit med här för att få en tryggare låneprocess och ett eventuellt billigare samlingslån sett till räntekostnaderna. Kom ihåg att alltid planera inför ett låntagande och sök aldrig lån om det leder till att du behöver leva på existensminimum eller inte kan återbetala lånet till fullo.